Tervetuloa Blogiin! :)

 


Moi! Päätinpä perustaa suomeksikin blogin kun toistaiseksi on vain englanniksi tullut kirjoiteltua ja kivahan sitä on omallakin kielellä näpytellä, aina välillä. (Samalla testaan tätä sivustoa...)

Saa nähdä mihin tämä vie. Ajattelin mm. omista helmitöistä ja taide projekteista puhua. Mahdollisesti esitellä työvaiheita. Voi olla että jotain pelijuttujakin tms. astuu kuvioihin, kun omasta inspiraatiosta on kyse. Itse olen kovin visuaalinen ja pidän paljon kuvista, opinkin monesti sillä mitä nään. Ja nyt olen haastanut itseäni piirtämään ja maalaamaan anatomiaa, hauskalla tavalla, mm. korvaamalla fanart hahmon mallikuvan asentoon. Myös olen harjoitellut vesiväreillä mm. maalaamalla screenshotteja.


Eniten olen tehnyt ihan puuväreillä ja siitä on tullut aika perus media. 



Toki välillä yhdistelen siihen muutakin.

Pääasiassa teen perinteisin välinein, sillä digitaalinen on toistaiseksi ollut kovin hidasta kohdallani, vaikka joitakin pixeli, ja taide kokeiluja on tullut tehtyä. Toki jotain pientä editointia voi joskus olla perinteisessä kuvassa, mutta todella pientä (tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta Photoshoppiin tms.). 

Luova prosessi voi kestää aikansa, ja vaikka olisikin jokin alkuvisio, koen että loppu lähinnä virtaa lävitseni, enkä niin kokonaisvaltaisesti kontrolloi mitä tai miten ja miksi se muotoutuu. Parasta vaan totuttaa itsensä siihen että voi olla about 5-10 työtä työnalla, eri vaiheissa, ja luonnoksia ja sitten vielä niitä ideoita jotka on vasta ideoita. XD

Tunne on luontaisesti vahva osa prosessia, toisinaan jokin oma työ nostaa niin vahvat tunteet että tarvii ottaa pieni tauko, eikä sillä että se aina olisi epämiellyttävää, vaikea vaan keskittyä yhtäkkisessä "rakkaus pöllyssä" yhtä lailla kun jossain matalammassa tunnetilassakin. X'D Ja taas, jos ei joku työ tai idea herätä mitään tunteita, ei se kauheasi innosta tekemäänkään.

Kirjoittaminen on luontevaa minulle. Tekeillä on myös omat fantasia ja sci-fi projektit joista ehkä lisää tuonnempana. Jos jollakin on intoa ryhtyä beta-lukijaksi, niin laittakaa viestiä! (Näitä kirjoitan tosin englanniksi, ei sillä että kieliopissa olisin täysin haka, vaan jotta voin kehittyä. Yksi keino myös pitää yllä ja kehittää kielitasoa.) 

🗾Kielet myös innostavat. Englannin lisäksi, nyt monennettakohan vuotta.... kahdeksatta? Opiskelen itsenäisesti japania. Se on toistaiseksi ainoa kieli jota olen itsenäisesti opiskellut ja päässyt siihen pisteeseen että osaan lukea ja kirjoittaa kanat (hiragana, katakana) ja random kanji-merkkejä. Ja siten ymmärrän ja osaan tuottaa käytännössä "random lauseita". Random, koska oppikirjan, fyysisen opettajan ja opetussuunitelman puutteessa sanat tulevat eri lähteistä. Mutta kaikesta huolimatta, japani on jotenkin aina ollut kieli jota syydämeni puhuu. Joten ei sitä sovi ihan sivuuttaakaan. 

(Yllä esimerkki, kun en millään meinannut muistaa viikonpäivien järjestystä, päätin visualisoida sen, myös sen mukaan mitä kukin päivän merkki tarkoittaa. Ja sitten se oli kaapin ovessa jonkin aikaa. :) )

Yuta Aokin kurssi (ja Youtuben Japanese With Yuta) myös auttoi huomattavasti ymmärtämään eri kohteliaisuusasteet verbitaivutuksessa, ja muita hyödyllisiä huomioita jotka ovat auttaneet nopeaan oivaltamiseen. Nykyään Youtubessa löytyy myös mm. Kaname-sensei, jonka vidoista saa paljon irti keiliopista, nauruja unohtamatta. Kannattaa siis kurkkailla jos on innostusta tähän suuntaan. Sain itsekin vinkin vain (virtuaalisesti) avaamalla suuni haaveestaani oppia japaninkieltä eräälle suomalaiselle tämän edistyksestä, ja sen ansioista olen tässä pisteessä. Kannattaa rohkaistua puhumaan toiveensa ääneen, ehkä joku tosiaan kuulee ja ottaa kopin. Pienistä kertyy suuri. :) 

Päätin testata omaa japanin ymmärrystäni vuosi sitten tekstittämällä kääntämättömät jaksot Bakugan-animesta, Youtubessa. Opin paljon myös tekstityksestä samalla, ja kuulunymmärtäminen sai hauskalla tavalla lisähaastetta. Aivan vuoden lopussa 2022 aloitettuani syksyllä, sain 1-kauden loppuun! Nyt on menossa 2 kausi, tosin tästä tuskin on tekstityksiä joten päätin omankin ymmärtämiseni takia aloittaa alusta. Ja olen erittäin kiitollinen kaikista palautteista ja huomoista joita olen tästä työstä saanut, ja olen saanut kehittyä sen myötä. :) (Kanavani Youtubessa: https://www.youtube.com/channel/UCp-W4dU4g_oAEhqtC5Yzfog, noita bakugan subbeja, ja random pelijuttuja, lähinnä, joitakin taidejuttuja).



Mitäs vielä? Kun sille päälle satun, harrastelen myös kolmiulotteisia helmitöitä. Erilaisten hahmojen ja nukkien muodossa, laisisista siemenhelmistä (beadworking). Nyt piirtoinnostuksen ohessa olen pitänyt niistä hiukan taukoa, mutta eiköhän näitäkin taas ala syntyä ennenpitkää. Tai siis, paljon aihioita on aiankin odottelemassa parempia päiviä. ^^;  

 

Muikkari harrastus on helmeilyn myötä toistaiseksi jäänyt hiukan taka-alalle, saa nähdä. Mekon ja hupun olen ommellut käsin, kokonaan. Kyllä, harrastan vain käsin ompelua. :') Ompelukone menee liian kovaa kuten rukkikin, kun värttinään vertaa. ^^; 

 



Tarkoitus on tässä blogissa lähinnä harraste-aiheet ja innostavat asiat. Mitkä tuottavat iloa ja miten löytää inspiraation ja luovuuden uudestaan vaikeinakin hetkinä. En minä olisi "Tsubasa" (Siivet) jos en olisi myös käynyt syvällä ja välillä sukeltaisi syvyyksiin uudestaan. Haasteiden kautta sitä noustaan uudestaan. Mitä syvemmältä nousee sen kirkkaammin oma valo voi jälleen loistaa. <3 Kivusta löytyy suurin voima. Olen 24 ja olen nähnyt ja kokenut kaikenlaista. Ja nyt kun olen omaa luovuuttani löytänyt uudestaan, toivon että voin auttaa herättämään sen etenkin niissä jotka ovat sen sammuttaneet tai joilta se on sammunut. Että myös te voitte löytää itsestänne sen herkän taiteilijan, mitä ikinä se onkin (ei todellakaan tarvitse olla aina piirtämistä, musiikkia tai käsitöitä), se jonkin oma ala, jossa luovuus virtaa ja ilo kukoistaa joka tuntuu omalta. Siivet kasvaa ja kantaa vasta kun niitä käyttää. Tämä nimi ei siis ole vain manga/animesarjasta lähtöisin, vaikka kyseinen sarja myös vahvasti minua inspiroi. Niin ja kukapa ei haluaisi osata lentää? Tähtitaivasta unohtamatta... ^^

 

Toivottavasti viihdytte ja saadaan puolin ja toisin oivalluksia jaettua~! ^^ 

Kiitos pistäytymisestä. :)




Comments